Seksuell aksept, sjalusi og generell kjiphet.

Posted on 29th November 2014 by Orgasmejakten in Fordommer,Generelt,Holdninger

Først og fremst: Vi snakker nå om FRIVILLIG sex. Dette er sex der partner 1 har lyst til å ha sex med partner 2, partner 2 har lyst til å ha sex med partner 1 og de faktisk har sex. Verdens tilsynelatende enkleste oppsett, men dessverre er det ikke alltid helt sånn. 

Å lese kronikker og blogger er greie stikkprøver av holdninger der ute. Det man leser er på ingen måte SANNHETEN. Det er noens oppfatning av virkeligheten, filtrert igjennom deres sanseinntrykk og uttrykt med deres egne ord. Dette går så inn igjennom øynene dine og det mentale filteret ditt før du ender opp med et inntrykk av hva personen mente. Allerede her har vi gode muligheter for misforståelse.

Ofte er disse innleggene trigget av sterke følelser hos forfatteren og en trang til å få meningen ut i verden. Med dette i bakhodet er vi klare for å plukke ut meningen i innleggene. En sak som går igjen er seksuell «shaming».

Dette skjer stort sett hos yngre og/ eller usikre mennesker og er ofte trigget av sjalusi. Det å høre at andre ser på en som «slutty», «horete», «laus» eller tilsvarende kan være utrolig leit for en jente. «Player», «raus med pølsa» o.l. er gutteversjonene, men for mange gir dette status fremfor skam.

Det de fleste ikke forstår her er at de som sier disse tingene skyter seg selv i foten (eller pikken). Mye av shamingen er rettet mot jenter, men ikke se bort fra den mannlige versjonen.

 

Som gutt:

«Åh, jeg pulte henne på første kveld. For en hore».
Det setter ikke deg selv i særlig godt bilde hvis hun må være en hore for å pule deg.

«Jeg ville ikke pule henne, hun er jo DEN rundbrenneren»
betyr ofte
«Jeg fikk ikke pult henne, selv om jeg hører hun har mye sex. Crap».
Flott måte å dekke over eget nederlag med stoltheten i behold.

 

«Han er skikkelig player. Han har sikkert alle kjønnssykdommene i boka».
Det er vel selvforklarende hvordan denne saboterer dine egne muligheter for sex senere? Og ikke minst, hvorfor tror du denne mannen har mange partnere?
Profftips: Mange jenter vil faktisk foretrekke «playeren» som sexpartner da de vet at det er lav risiko for at han blir stalker etterpå, at han er flink i senga og at det kun kan være mellom dem. Med andre ord: god nytelse, ingen konsekvenser.

 

Som jente:

«Hun er så billig, hun ligger med alle hun liker».
Dette backfirer umiddelbart når du skal ligge med en du har lyst på. Da er du plutselig billig selv etter egen logikk.

«Hun ligger med gutter bare for å få dem til å like henne».
Hvem liker vel ikke de man har sex med? Forhåpentligvis ligger hun med gutta fordi hun har lyst og er trygg nok på seg selv til å gjøre dette.

 

«Han er en snik, venter til jenta er i en sårbar situasjon før han slår til».
Kom igjen a! Hva skjedde med likestilling? I denne settingen er jenta helt frarøvet muligheten til å si ja / nei og er helt i hans makt. Vi kan bedre enn dette på tampen av 2014, kan vi ikke? Frivillig sex er en 50/50- situasjon. 50% ansvar for partner 1, 50% ansvar for partner 2. Punktum, shaming avvist. Og skjerpings!

La oss heller anta at folk har sex fordi de har lyst til det. Det gir dem selv noe, det gir partneren(e) noe og sammen får man dele en opplevelse som bare er deres (og forhåpentligvis god).

Så, med alt dette unnagjort, Her kommer mitt forslag til kjøreregler rundt sex og holdninger:

1)      Ikke fortell om hvem du har sex med.
Diskuter gjerne tekniske ting med venner, men aldri hvem det er.

2)      Fortell punkt 1 til partneren din før sex.
Jeg pleier å fortelle mine partnere at dette er noe kun for oss og at ingen andre har noe med å gjøre om vi har sex eller ikke. Jeg sier også at hvis hun sier stopp så stopper jeg med en gang. Intimitet, tillitt og det å kunne slappe av er viktige ting for at sexen skal bli bra, i min bok.

3)      Ikke døm noen du har hatt sex med.
Var sexen dårlig kan det være en million forskjellige grunner til dette. Fikk han den ikke opp, mistet ereksjonen, kom for tidlig eller kom ikke i det hele tatt? Stress, alkohol, ønske om å gjøre det bra, lavt selvbilde og seksuell uerfarenhet kan være noen få av veldig mange til dette. Ble hun ikke våt nok, ville avbryte, var ikke i humør allikevel eller faket og ble bustet på det? De samme årsakene kan være tilfelle her, eller at hun rett og slett ikke klarer å slappe av.

4)      Ikke ha skam rundt egen eller partnerens seksualitet, eller hva dere gjør.
Hvis ting eskalerer og dere gjør nye, kanskje drøye, ting «in the heat of the moment», prat om det etterpå. Mest sannsynlig likte dere det begge to, ingen grunn til å skamme seg. Vær heller stolt av at dere gjorde noe gøy, nytt og godt.

5)      Anta at folk selv vet hva de vil og at de tar de valgene som er best for dem.
Har andre sex, prøv heller å tenk «Bra, noen har hatt sex. Dette sørger for at det blir mer sex i verden og øker sjansen for at jeg får mitt».

Sist, men ikke minst. Blir man konfrontert av noen som prøver å shame deg kommer det stort sett fra:

1)      De har selv lyst til å ha sex med deg.
Dette merker man fort, hvis det kommer en jente opp til meg, smiler flørtende og sier «jeg hører du er en skikkelig rundbrenner» er det en positiv sak. Ta det deretter (og forhåpentligvis henne senere på kvelden).

2)      Noen er sure på deg og vil ikke at du skal ha det bra.
Ikke gi dem den emosjonelle responsen de vil ha. Får du servert «Jeg hører du er skikkelig billig», bare vær uaffektert og svar «Åja», «Hvis du sier det så», «Strålende» eller lignende. Hvis de sier at de har hørt at du er dårlig i senga, bare svar «Bra, da vet du hva du går til».

 

Konklusjon:
Frivillig sex er frivillig med like stort ansvar på alle parter. Ikke frarøv noen muligheten for å ta ansvar for egne valg og egen seksualitet.

Forskjellige mennesker har forskjellig seksualitet, ha aksept og respekt for dette! Noen trenger en ny partner i uka, andre trenger sex en gang i kvartalet med samme partner. Ingen av disse er mer korrekt enn andre. Lik folk og lik at folk har sex. Ved å like omgivelsene sine og at sex forekommer vil du bli mye gladere. Er du i en setting der du får mindre sex enn du ønsker vil denne holdningen sørge for at mer sex kommer i din retning. Bitterhet og å snakke nedlatende om andre som har sex styrer deg i stikk motsatt retning.

Så: Ha sex, vær glad for at andre har sex og nyt livet (og underlivet). 

Leave a Reply